Raiffeisen Invest pokrenuo novi dionički fond

DANAS je radom započeo novi otvoreni investicijski fond Raiffeisen Investa – dionički fond Raiffeisen Central Europe. Fond je namijenjen ulagačima koji dugoročno ulažu i žele visoke prinose, te onima kojima su prihvatljive veće oscilacije cijene udjela. Minimalna uplata u Fond jest 100 eura.

“Fond Raiffeisen Central Europe logičan je odgovor na rastući interes domaćih i stranih ulagača za hrvatsko tržište kapitala. Raiffeisen Invest novim fondom pokazuje i svoja očekivanja daljnjeg razvoja industrije otvorenih fondova u Hrvatskoj u smjeru dioničkih, odnosno mješovitih fondova. Takav je slučaj u Sloveniji ali i u drugim dijelovima svijeta s razvijenim tržištem fondovske industrije“ – izjavio je predsjednik Uprave Raiffeisen Investa, Hrvoje Fajdetić, CFA.

Raiffeisen Central Europe, dionički fond koji će pretežno ulagati u hrvatske dionice, nastavlja dosadašnju strategiju i orijentaciju ulaganja fondova Raiffeisen Investa ponajprije u vrijednosne papire na hrvatskom tržištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osnivanjem novog fonda Raiffeisen Invest proširuje svoju ponudu fondova, ali i nastavlja doprinositi razvoju i transparentnosti fondovske industrije u Hrvatskoj. Tako će novoosnovani fond klijentima omogućiti odabir između više ulagačkih strategija u kategoriji dioničkih fondova.

Fond Raiffeisen Active i dalje će ulagati isključivo u svjetske dionice s fokusom na tržišta SAD-a, Europske unije i Japana. Ostali fondovi kojima Raiffeisen Invest upravlja su novčani fond Raiffeisen Cash, obveznički fond Raiffeisen Bonds te mješoviti fond Raiffeisen Balanced.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara