Ramzan Kadirov želi ubiti Basajeva do 9. svibnja

Potpredsjednik čečenske vlade Ramzan Kadirov postavio si je za cilj "do 9. svibnja eliminirati" vođu čečenskih pobunjenika Šamila Basajeva koji je naručio napad u kojem je prošle godine ubijen njegov otac, objavio je u četvrtak ruski dnevnik Komsomoljskaja pravda.

Kadirov je rekao da je dužan osvetiti svog oca u skladu s čečenskim kodeksom časti, koji kaže da se osveta mora izvršiti u roku od najviše godinu dana. Njegov otac, proruski čečenski predsjednik Ahmad Kadirov, ubijen je 9. svibnja 2004. u bombaškom napadu u Groznom.

Napad se dogodio u nedjelju ujutro na stadionu na kojem se obilježavala pobjeda nad fašizmom, koja se u Rusiji tradicionalno slavi 9. svibnja, i ukupno je poginulo sedam ljudi.

Dvojica muškaraca koja su umiješani u taj napad još uvijek su na životu: jedan počinitelj i naručitelj Basajev, rekao je Kadirov.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ostale vragove smo sve likvidirali", rekao je on misleći na četvoricu ubijenih terorista. Prema njegovim riječima, preživjeli počinitelj se nalazi u Čečeniji i on će uskoro biti likvidiran.

Što se tiče Basajeva, Kadirov vjeruje da se on trenutačno nalazi u Dagestanu. "Nisam obećao da ću ga uhvatiti živog, obećao sam da ću ga ubiti", rekao je on. "Nama je cilj ubiti Basajeva do 9. svibnja. Još ima vremena. Mi smo vjernici i zato se uzdamo u božju pomoć". "Kada bih znao gdje se on točno nalazi osobno bih ga ubio", istaknuo je Kadirov.

(Hina) xkga ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara