Ranko Marijan povukao kandidaturu za predsjednika Vrhovnog suda

HRVATSKA i dalje nema predsjednika Vrhovnog suda jer je kandidat za tu dužnost Ranko Marijan povukao svoju kandidaturu, pa Hrvatski sabor o njoj danas nije ni glasovao.

Predsjednik države, koji je predložio Marijanovo imenovanje, povukao je svoj prijedlog, izvjestio je zastupnike predsjednik Sabora Vladimir Šeks.

Šeks je podsjetio da je Marijan uvjetno prihvatio izbor, tražeći da ga se za predsjednika Vrhovnog suda imenuje konsenzusom, a kako mu to nitko nije mogao osigurati, Marijan je izvjestio predsjednika države da odustaje od kandidature.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
O tome, dakle, nećemo glasovati, rekao je Šeks.

Ranko Marijan izjavio je danas Hini da je već jučer obavijestio predsjednika Stjepana Mesića kako odustaje od kandidature jer oko njegovog imenovanja nije postignuta suglasnost svih saborskih klubova zastupnika.

Suzdržanost oko njegovog imenovanja jučer su, naime, iskazali klubovi HSP-a i IDS-a te neki nezavisni zastupnici, a kao argumente naveli su sumnje da je Marijan sudjelovao u nekim političkim procesima.

Najviši sud u zemlji nema predsjednika od sredine svibnja kada je istekao četverogodišnji mandat Ivici Crniću kojega je predsjednik Mesić htio ponovno predložiti, ali Crnić na to nije pristao.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara