Rasim Ljajić potvrdio četiri akcije potrage za haškim bjeguncima

RASIM LJAJIĆ, predsjednik srpskog Nacionalnog savjeta za suradnju s Haškim tribunalom, u razgovoru objavljenom u "Blicu" potvrdio je da su prošlog tjedna provedene četiri akcije potrage za haškim bjeguncima; dvije su bile u Vojvodini, jedna u centralnoj Srbiji i jedna u Beogradu. No, Ljajić nije htio reći za kim se točno tragalo, već samo kako je u pitanju više osoba.

"Ne mogu reći kome smo bliži, Mladiću, Župljaninu ili Hadžiću  jer bih time potkopao akcije koje traju. Akcije će biti brojnije nego do sada. Imamo određena saznanja, koja se provjeravaju i učinit ćemo sve da ovaj posao dovedemo do kraja. Bjegunce tražimo i provodimo akcije kao da su sva trojica ovdje, ali nije isključeno da se neko od njih nalazi i izvan zemlje", rekao je Ljajić. Zaključio je kako je će, iako to nisu očekivali, najveći problem biti pronalazak Stojana Župljanina.

Na pitanje može li Srbija, bez izručenja ratnih zločinaca, potpisati Sporazum s EU u siječnju, Ljajić smatra kako će se inzistirati na izručenjima i zato se na tome intenzivno radi. Odlazak Carle Del Ponte s mjesta glavne tužiteljice ne mijenja situaciju za Srbiju te Ljajić smatra kako je najbitnije da se što prije pozitivno okonča suradnja i da se stavi točka na tu priču.

J.Da.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara