Raspisan natječaj za 13. Dane hrvatskoga filma

DIREKCIJA Dana hrvatskoga filma i Studentski centar u Zagrebu pozivaju filmske producente i autore da od 7. siječnja prijavljuju filmove za "Dane", što će se održati u Zagrebu od 9. do 14. ožujka iduće godine.

Natječaj za taj nacionalni festival srednjemetražnog i kratkometražnog filma, bit će otvoren do 31. siječnja iduće godine.

Prijave mogu podnijeti producenti ili autori, uz odobrenje producenta, srednjemetražnih (do 60 minuta trajanja) i kratkometražnih filmova (do 30 minuta) proizvedenih tijekom 2003. na profesionalnim filmskim i video formatima.

O uvrštavanju filmova u natjecateljski raspored odlučuju selektori za kategorije igranoga, dokumentarnoga, animiranoga, namjenskoga i eksperimentalnoga filma. Filmovi koji ne uđu u konkurenciju bit će, ako to žele autori, prikazani u "Salonu odbijenih".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijave se podnose na posebnom obrascu, koji će od 7. siječnja biti na web stranici SC-a i u MM Centru. Do kraja natječaja, 31. siječnja, podnositelji prijava dužni su dostaviti kopije filmova za potrebe selekcije.

Filmovi se natječu za nagrade "Oktavijan" Hrvatskoga društva filmskih djelatnika te nagrade službenog žirija (Velika nagrada, najbolji debitant, najbolja režija, najbolji scenarij, najbolja kamera, najbolja glazba, najbolja montaža i najbolji producent).

Posebni žiriji dodijelit će i tradicionalne nagrade "Zlatna uljanica", "Jelena Rajkovic", "Kodak" i "Vladimir Vuković".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara