RASPISAN NATJEČAJ ZA DODJELU KNJIŽEVNE NAGRADE "KSAVER ŠANDOR GJALSKI"

Raspisan je natječaj za dodjelu književne nagrade "Ksaver Šandor Gjalski" za 2004., koja se dodjeljuje za najbolje objavljeno prozno književno djelo autora iz Republike Hrvatske.

Književnim djelima, koja se natječu za nagradu, smatraju se romani, zbirke pripovijedaka, priča, novela ili putopisa, objavljeni u razdoblju od 1. rujna 2003. do 1. rujna 2004., navodi se u natječaju koji su raspisali Kulturna manifestacija Dani Ksavera Šandora Gjalskog iz Zaboka i Društvo hrvatskih književnika.

Nagrada koja će se dodijeliti 23. listopada 2004. u Zaboku, ustanovljena je 1979. i sastoji se od novčanog iznosa, diplome i plakete s likom Ksavera Šandora Gjalskog - rada akademskoga kipara Ive Kerdića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prvu nagradu "Ksaver Šandor Gjalski" dobio je 1981. hrvatski romanopisac Ivan Aralica za rukopis "Stjegonoša", koji je objavljen 1982. u biblioteci HIT zagrebačkoga Znanja pod naslovom "Put bez sna".

Nagradu koja se od 1985. dodjeljuje svake godine, a prije se dodjeljivala svake druge, lani je dobio Josip Mlakić za roman "Živi i mrtvi", objavljen u nakladi V.B.Z. 2003.

(Hina) xmc ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara