RASPISAN NATJEČAJ ZA NAGRADU RADOSLAV PUTAR ZA 2003.

Institut za suvremenu umjetnost SCCA raspisao je danas natječaj za Nagradu Radoslav Putar za 2003., za likovne umjetnike do 35 godina starosti.

Za natječaj, otvoren do 12. svibnja, prijavljuju se djela u mediju slikarstva, kiparstva, grafike, crteža, instalacija, fotografije, videa, novih medija i perfomancea, koja su ostvarena tijekom prošle i ove godine.

Između prijavljenih radova stručni odbor izabrat će četiri finalista koji će se predstaviti na zajedničkoj izložbi u lipnju i srpnju u Zagrebu. Na otvorenju te izložbe bit će proglašen dobitnik Nagrade Radoslav Putar za 2003.

Organizatori natječaja dobitniku osiguravaju šestotjedni boravak u New Yorku tijekom rujna i listopada 2003. i samostalnu izložbu novih djela u Zagrebu 2004.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prijava za natječaj mora sadržavati osobne podatke, profesionalni životopis, dokumentaciju o umjetničkim djelima i izjavu umjetnika o vlastitom umjetničkom radu ili obrazloženje predlagača (najduže jedna stranica teksta).

Priložena dokumentacija ostaje pohranjena u arhivu Nagrade Radoslav Putar u Institutu za suvremenu umjetnost. Prijave treba slati na adresu Instituta za suvremenu umjetnost (Berislavićeva 20, Zagreb).

Prošlogodišnjoj dobitnici Nagrade, Tanji Dabo, 11. travnja otvorit će se izložba u Galeriji Miroslav Kraljević, te u Galeriji Križić Roban. Izložba u Zagrebu ostaje do 18. travnja, nakon čega odlazi u Rijeku, u izložbeni salon Filodrammatica.

Institut za suvremenu umjetnost natječaj raspisuje u suradnji sa zakladama Foundation for Civil Society i Trust for Mutual Understanding iz New Yorka te SCCA iz Bratislave.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara