Raspisan natječaj za ovogodišnje raosove dane

Kulturna udruga "Raosovi dani" i Društvo hrvatskih književnika raspisali su natječaj za novi monodramski tekst za ovogodišnje 11. Raosove dane što će se 7. i 8. srpnja održati u Medovu Dolcu kod Imotskog, izvijestila je glasnogovornica Udruge Suzana Budimir.

Tekst o slobodnoj temi na hrvatskom jeziku ili narječju treba napisati na 10 do 20 autorskih kartica, a Stručni sud posebno će vrjednovati tekstove nastale preradbom Raosovih djela ili po motivima života i djela toga hrvatskog književnika. Autori se pozivaju da tekstove pošalju do 15. svibnja ove godine.

Rezultati natječaja bit će objavljeni do 1. lipnja, a prvonagrađen tekst, kojemu će pripasti i novčana nagrada, bit će predstavljen na Raosovim danima 7. i 8. srpnja u Medovu Dolcu. Udruga "Raosovi dani" i DHK otkupit će za potrebe te književne priredbe i druge monodramske tekstove koje preporuči stručni sud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na natječaj za prošlogodišnje jubilarne Raosove dane, održane pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Splitsko-dalmatinske županije i grada Imotskog, prispjelo je 16 radova pa je prosudbeno vijeće u sastavu: Nedjeljko Mihanović, Ana Lederer, Nevenka Nekić, Hrvojka Mihanović-Salopek i predsjednica Udruge "Raosovih dana" Branka Buljan zaključilo kako je zbog golema odziva autora i kvalitete njihovih tekstova bilo vrlo teško izabrati najbolje radove. Nagrada Raosovih dana za najbolji monodramski tekst pripala je mladom autoru Miri Radalju za monodramu "Potkopavanje države radi dida mi Pilipa", a posebne su pohvale i umjetničke grafike dobili Mladen Vuković za "Matanovih devedeset lita", Franko Stipković za "Obećanje" i Damir Petričević za monodramu "Čovik čoviku".

Osim izvedaba monodrama na toj dvodnevnoj kulturnoj priredbi u Medovu se Dolcu održavaju predavanja o djelu i stvaralaštvu književnika Ivana Raosa te o raznim temama u hrvatskoj književnosti.

(Hina) xdstr ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara