Raspisan natječaj za privatizaciju Telekoma Srpske

DIREKCIJA Republike Srpske (RS) za privatizaciju raspisala je u petak javni natječaj za prodaju većinskog državnog udjela u vlasništvu telefonskog operatera "Telekom Srpske" (TS).

Javni poziv objavljen u lokalnom i inozemnom tisku precizira da je na prodaju ponuđeno 65 posto kapitala TS-a, a za kupnju su kvalificirane tvrtke koje sada imaju najmanje 800 tisuća pretplatnika u fiksnoj telefoniji i milijun i pol u mobilnoj.

Potencijalni kupac također mora dokazati da je u poslovnoj 2005. godini ostvario ukupni prihod u iznosu od najmanje 500 milijuna eura. Javnim natječajem je također navedena obveza kupca da zadrži postojeću djelatnost TS-a najmanje pet godina, uloži u njegov razvitak 50 milijuna eura u prvoj godini te da zadrži sjedište poduzeća u Banjoj Luci.

Javni natječaj ostaje otvoren do 4. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada RS ranije je najavila da se neće razmatrati ponude za kupnju manje od 400 milijuna eura.

Nakon najave o privatizaciji "Telekoma Srpske" i vlada Federacije BiH započela je pripreme za prodaju državnog udjela za preostala dva telefonska operatera u BiH - BH Telecoma i HT Mostar no za sada nisu postavljeni rokovi za provedbu tog postupka.

Federalne vlasti strahuju da bi prodaja TS-a mogla znatno umanjiti tržišnu vrijednost BH Telecoma i HT Mostar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara