Raspisana tjeralica za Hrvojem Petračem

Raspisana tjeralica za Hrvojem Petračem

ZA HRVOJEM PETRAČEM osumnjičenim da je poticao deveteročlanu skupinu na otmicu sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca danas je raspisana tjeralica i određen mu je jednomjesečni pritvor, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Odluku o raspisivanju tjeralice i pritvoru donio je istražni sudac Zoran Luburić koji vodi istragu o otmici maloljetnog Zagorčeva sina.

"Pritvor je određen po tri zakonske osnove", kazao je Hini Luburić, najavivši nastavak istrage saslušanjem svjedoka 1. i 2. travnja.

Petraču je pritvor određen jer se krije, zbog opasnosti da uništi, sakrije ili krivotvori dokaza i tragova, te utječe na svjedoke i jer je osumnjičen za kazneno djelo za koje je predviđena kazna zatvora od osam ili više godina.

Za otmicu počinjenu u sastavu skupine ili zločinačke organizacije, kao što je u ovom slučaju riječ, najveća moguća kazna je deset godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Raspisana tjeralica za Petračem odnosi se na područje Hrvatske, a u slučaju da policija prikupi inoformacije koje bi upućivale na to da je on izvan zemlje moguće je i raspisivanje međunarodne tjeralice putem Interpola.

Petračev odvjetnik Marijan Pedišić u nekoliko je navrata proteklih dana tvrdio da je njegov klijent na "službenom putu".

Sam Petrač je nakon završetka otmice u medijima tvrdio da je, zajedno sa sinom Novicom, ponudio pomoć Vladimiru Zagorcu u prikupljanju otkupnine, no da je umirovljeni general to odbio.

Hrvoja Petrača, poznatog zagrebačkog poduzetnika kojega su neki mediji, ali i sudski svjedoci na nekim suđenjima povezivali s kriminalom, Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) sumnjiči da je organizirao skupinu koja je otela Zagorčeva sina i poticao ju na tu otmicu. Međutim, odlukom Izvanraspravnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda krajem prošlog tjedna istraga na njega je proširena samo za poticanje na otmicu.

Istragom su, osim Petrača, obuhvaćena još devetorica, među kojima i njegov sin Novica. On i još petorica su u pritvoru, a za Hrvojem Petračem i još trojicom se traga.

Zagorčev sin otet je 23. veljače u Zagrebu, a pušten je nakon što je njegov otac otmičarima platio polovinu otkupnine, 750 tisuća eura.

Izvor fotografije: Iskon

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara