Raspuštanje sudskog vrha u Srbiji?

VRŠITELJICA dužnosti predsjednika Srbije, predsjednica Skupštine Srbije Nataša Mićić donijet će u utorak navečer odluku o privremenoj suspenziji predsjednice Vrhovnog suda Srbije Leposave Karamarković i republičkog javnog tužitelja Siniše Simića, kao i još nekih predsjednika okružnih sudova u Srbiji, javio je Radio B92 pozivajući se na pouzdane izvore.

Iako nije potvrdio tu informaciju, novoizabrani potpredsjednik vlade Srbije Čedomir Jovanović kazao je da će vlada, zbog nezadovoljstva radom tužiteljstva i pravosuđa, "vrlo odlučno djelovati", te da će javnost biti o svemu obaviještena, pa i "o svim mogućnim mjerama oko mogućeg raspuštanja Crvenih beretki".

"Naša je zemlja u ozbiljnim problemima upravo zbog odsutnosti spremnosti i koordinacije između pravosuđa, tužiteljstva i dijela MUP-a", kazao je Jovanović novinarima danas u Skupštini Srbije, te ponovio da je uvođenje izvanrednog stanja u Srbiji "jedini adekvatan odgovor na situaciju u kojoj je nužan obračun s organiziranim kriminalom".

On je kazao Jovanović da je dosadašnje privođenje više od 700 osumnjičenih "odgovarajuća poruka kritičarima izvanrednog stanja".

Nitko od nadležnih nije službeno potvrdio glasine o raspuštanju Jedinica za specijalne operacije, tzv. Crvenih beretki, kojima je do ljeta 2001. godine zapovijedao prvoosumnjičeni za organizaciju atentata na premijera Zorana Đinđića Milorad Luković Legija. Novinarske ekipe koje su od utorka ujutro u Kuli kod Vrbasa, gdje se nalazi sjedište Crvenih beretki, javljaju da se tamo ne događa ništa neuobičajeno, osim što su tijekom dana to područje nadlijetali zrakoplovi Ratnog zrakoplovstva Vojske Srbije i Crne Gore.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara