Rat Adlešićke i Čačića: Tko koga krade?

NAKON što sve ankete pokazuju da će većinu glasova birača na izborima podijeliti samo dvije najveće stranke SDP i HDZ, očito dolazi do sve veće borbe između stranaka koje se nalaze u situaciji da se bore za prijelazak izbornog praga. U posljednja dva dana najviše je zaiskrilo između HNS-a i HSLS-a.

Ljutnju Đurđe Adlešić, predsjednice HSLS-a, izaziva činjenica da je Alimentacijski fond među deset najvažnijih točaka HNS-a. "Pozivam novinare da samo zavire u zapisnik sa saborske rasprave kad se raspravljalo o našem prijedlogu za osnivanje Alimentacijskog fonda, pa će vidjeti što je tada HNS govorio i kako su žestoko bili protiv toga", rekla nam je Adlešić. Za vrijeme spomenute rasprave 2004. zastupnici HNS-a su tvrdili da bi osnivanjem alimentacijskog fonda podržali nefunkcioniranje pravne države.

Već dugo je i želja HSLS-a da se napravi reforma Hrvatske gospodarske komore, što sad želi učiniti i HNS. "O tom pitanju se nikad nisu oglasili do ove predizborne kampanje, a mi smo im dali i prije priliku za to".

Adlešićka ima i primjedbu  na predizborne plakate HNS-a na kojima obećavaju da će u Hrvatskoj ostvariti ono što je već Čačić ostvario u Varaždinu. "Podsjećam sve da je Čehok gradonačelnik Varaždina, i to još od prije nego je Čačić župan, pa nisu samo njegove zasluge u napretku Varaždina", poručila je Adlešić.

Čačića ne zanima Adlešićkino mišljenje

"Što se tiče Alimentacijskog fonda i HGK, tu nije pitanje ideja, čija je koja ideja. To je pitanje toga što je Adlešić, kao član aktualne Vlade, ostvarila ili nije ostvarila. Bila je na vlasti i valjda je mogla ostvariti ono što je htjela", kaže Čačić za Index.

HNS-ov kandidat za premijera tvrdi da nikad nije rekao da je za procvat Varaždina odgovaran samo on. "Tu je odgovornost zajednička. Istina je, Čehok je gradonačelnik. Ali naša  javnost zaboravlja da je većinu na lokalnim izborima u Varaždinu osvojio HNS i mi imamo više vijećnika od HSLS-a. Tako da je Čehok postao gradonačelnik jer smo mi to htjeli, jer su ga podržali naši vijećnici", kaže Čačić.

I jučer je zaiskrilo između HSLS-a i HNS- kad je na sučeljavanju o pravima radnika u organizaciji SSSH Dragutin Lesar, isto razmišljajući kao Čačić,  pitao zašto nije učinila nešto za radnike u mandatu ove Vlade koju podupire HSLS. Adlešić je tad Lesaru odgovorila da je to  neukusno politiziranje važnog pitanja.

D.M. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara