Rat na ulicama Rija: Dileri srušili policijski helikopter!

Rat na ulicama Rija: Dileri srušili policijski helikopter!

Tekst: I.Ka.
Foto: AFP

U BRAZILU su se sukobile rivalske organizacije preprodavača droge u kojem je poginulo najmanje 12 ljudi, a šest ih je ranjeno te je prouzročena ogromna šteta u centru grada. U silovitom napadu na policijski helikopter ubijena su dvojica policajaca. Helikopter se srušio kada su kriminalci pogodili pilota u nogu te je vatra zahvatila cijelu kabinu. Dvojica policajca su umrla u plamenu dok su se druga dvojica policajaca i pilot uspjeli spasiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga slijedila je akcija s više od 100 policajaca. Na helikopter su pucali lokalni preprodavači droge s kojima se sukobila policija koja je pokušala postaviti nadzor nad područjem. Još uvijek se ne zna jesu li pripadnici narko bandi namjerno gađali helikopter ili su za njegov pad krivi zalutali meci.

Sve su češći sukobi u Riu de Janeiru dok predstavnici brazilskih vlasti izjavljuju kako sigurnost u gradu neće biti problem za vrijeme održavanja Olimpijskih igara 2016. godine kojima je Rio domačin i dodaju kako nema zabrinutosti za nerede prilikom održavanja Svjetskog nogometnog prvenstva 2014. godine, prenosi Associated Press.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara