Ratko Mladić preminuo 1. ožujka 2008.?!

Tekst: L.J.
Foto: AFP

OBITELJ Ratka Mladića predložila je da se kao dan njegove smrti proglasi 1. ožujka 2008. godine. Tada je prošlo pet godina otkada je Mladić posljednji put viđen.

Odvjetnik obitelji Mladić, Miloš Šaljić, kazao je za srpski Alo da se ovakva odluka obitelji temelji na činjenici da najtraženijeg bjegunca nitko nije vidio sedam godina i da kao jako bolestan čovjek nije mogao preživjeti bez konstantne liječničke njege.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Od kuće je otišao u svibnju 2002. i više se nije vraćao. Postoje saznanja preko jataka da se još neko vrijeme skrivao po vojnim objektima u Beogradu, ali nam od veljače 2003. nije ostavio nikakav trag da je živ", objašnjava Šaljić prijedlog datuma smrti. Odvjetnik tvrdi i kako je Mladić 2006. imao moždani udar, a kasnije i probleme sa srcem i trbuhom.

S druge strane, predsjednik Nacionalnog savjeta za suradnju s Haškim sudom Rasim Ljajić jučer je odmah uzvratio udarac i obitelji poručio da podnošenje prijedloga da se Mladića proglasi mrtvim neće utjecati na potragu za njim.

Šaljić, pak, kaže da obitelj i ne očekuje od nadležnih da obustave potragu, ali se nada da će prihvaćanje zahtjeva smanjiti ogroman pritisak koji Mladići trpe. Dodao je kako ovakvi postupci mogu trajati i do dvije godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara