Ratko Mladić primao mirovinu u Srbiji do prije dva mjeseca

Ratko Mladić primao mirovinu u Srbiji do prije dva mjeseca
BIVŠI zapovjednik vojske bosanskih Srba Ratko Mladić primao je mirovinu Vojske Srbije i Crne Gore sve do prije dva mjeseca, potvrdio je ministar u vladi SCG Rasim Ljajić koji je ujedno i predsjednik nacionalnog vijeća za suradnju s Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY).

U izjavi koju je u nedjelju objavio sarajevski Dnevni avaz, Ljajić je istaknuo kako je informacija da Mladić uredno prima mirovinu iz fondova SCG i za njega bila novost kada ju je nedavno doznao od predstavnika američke amdinistracije.

Ljajića su na tu činjenicu tijekom posljednjeg boravka u Beogradu upozorili visoki dužnosnici State Departmenta Mark Grossman i Pierre-Richard Prosper.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mladiću je mirovina isplaćivana unatoč pritiscima međunarodne zajednice da se s tim prekine jer je tumačenje pravnih stručnjaka u Beogradu bilo kako je to ustavno pravo koje se ne smije dovoditi u pitanje, naveo je Ljajić.

"Rečeno mi je da se to pravo, po važećim zakonima, može uskratiti samo ako osoba koja dobiva mirovinu - nestane. No rečeno mi je i to da više ne možemo tragati za nekom osobom, ako oglasimo da je nestala", objašnjava Ljajić dodajući kako zapravo ne zna prima li Mladić još uvijek vojnu mirovinu.

Ovaj visoki dužnosnik drži kako je nakon predaje Ljubiše Beare i Dragomira Miloševića na teritoriju SCG ostalo još desetak haaških optuženika.

Ljajić je kazao kako se nada da će i oni slijediti primjer Beare i Miloševića.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara