Rauf Denktash odbija sastanak s grčkim premijerom Simitisom

ČELNIK ciparskih Turaka Rauf Denktash u srijedu je odbio poziv na sastanak s grčkim premijerom Kostasom Simitisom koji se treba održati na jugu Cipra, javlja Reuters.

Denktash, kojega diplomati Europske unije smatraju odgovornim za neuspjeh pregovora pod pokroviteljstvom Ujedinjenih naroda o ujedinjenju Cipra, najavio je, međutim, sudjelovanje oporbenih stranaka ciparskih Turaka na navedenom sastanku koji će se održati u subotu.

"Grčki premijer Simitis je na sastanak pozvao čelnike svih političkih stranaka ciparskih Turaka, ali će mu se odazvati samo oporbene skupine", rekao je Denktash.

Sastanak s grčkim premijerom održat će se u subotu, najvjerojatnije u grčkome veleposlanstvu u Nikoziji. Grčka je vlada čelnicima ciparskih Turaka poziv poslala preko slovačkoga veleposlanstva u itome gradu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međunarodno priznata vlada ciparskih Grka u srijedu će na summitu u Ateni potpisati ugovor o pridruživanju cijeloga Cipra Europskoj uniji.

Državu ciparskih Turaka priznaje jedino Turska.

Ulazak grčkoga dijela Cipra u EU bez turskoga sjevera mogao bi povećati napetost između Grčke i Turske i nauditi turskome približavanju Uniji, piše Reuters.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara