Ravnatelj Fox Newsa dao ostavku zbog optužbe za seksualno zlostavljanje, mijenja ga Rupert Murdoch

Ravnatelj Fox Newsa dao ostavku zbog optužbe za seksualno zlostavljanje, mijenja ga Rupert Murdoch

Foto: Hina

IZVRŠNI ravnatelj američke televizije Fox News Roger Ailes dao je ostavku zbog optužbi za seksualno zlostavljanje, objavila je tvrtka majka Fox Newsa 21st Century Fox.

U priopćenju je Rupert Murdoch, osnivač i predsjednik uprave News Corporationa koja posjeduje 21st Century Fox, rekao kako će Ailes dati ostavku koja odmah stupa na snagu.

Murdoch je rekao da će on preuzeti dužnost predsjednika i obnašatelja dužnosti ravnatelja kanala Fox News i kanala Fox Business.

Bivša voditeljica na Fox Newsu Gretchen Carlson početkom mjeseca je podnijela tužbu za seksualno zlostavljanje, koje Ailes niječe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carlson (50), koja je radila kao izvještač i voditeljica za ovu desno nastrojenu TV-mrežu od 2005. do prošloga mjeseca, optužila je Ailesa (76) da ju je otpustio za osvetu jer je odbila njegove seksualne zahtjeve i jer je prigovarala zbog ozbiljnog seksualnog zlostavljanja na Foxu.

Ustvrdila je da joj je kad se požalila da je njezin muški suvoditelj omalovažava  Ailes odgovorio nazvavši je "mrziteljicom muškaraca" i rekao kako treba naučiti "dobro se slagati s dečkima".

Devet mjeseci prije nego ju je otpustio Ailes je odgovorio na njezine prigovore rekavši joj: "Mislim da smo ti i ja trebali imati seksualne odnose davno prije", prema navodima tužbe.

Kanal Fox News je najgledaniji kablovski informativni kanal u Sjedinjenim Državama, prema rejtinškoj agenciji Nielsen.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara