Ravnateljica Waldorfske škole odbacila optužbe o zlostavljanju učenika

NAPADI na Waldorfsku školu Zagreb u javnim medijim revanšizam su jedne skupine bivših djelatnika i navedene optužbe su neutemeljene, izjavila je danas Ivančica Puškarić, privremena ravnateljica te waldorfske škole.

Na upit tko su bivši djelatnici škole, Puškarić je odgovorila kako je njih troje dobilo otkaz, a neki su sami otišli.

Zbog navodnoga neregularnog poslovanja bivše waldorfske škole "Sveti Juraj" i promjene zakona o nositelju vlasništva škole, novostvorena je Udruga roditelja i učenika osnovala "Waldorfsku školu Zagreb", istaknuo je predsjednik udruge Ranko Tihomirović i dodao kako se ta škola nalazi u prostorijama bivše škole "Sveti Juraj".

Naša škola je utemeljena 24. kolovoza, registrirani smo na Trgovačkom sudu, a podupire nas i Međunarodna udruga waldorfskih škola, rekla je Puškarić i dodala kako u tim prostorijama više ne postoji škola "Sveti Juraj".

Puškarić je rekla kako je nova škola preuzela učenike prijašnje škole te kako pripremaju dokumentaciju o njezinu neregularnom poslovanju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit ima li nova škola dopuštenje za rad, ravnateljica je rekla da nemaju pismeno dopuštenje.

Glede optužaba o indoktrinaciji, napomenula je da u školi ne bave politikom. Rudolf Steiner bio je čovjek široke naobrazbe, utemeljitelj antropozofije i biodinamike, dodala je.

Naglasila je kako umjesto vjeronauka djeca slušaju predmet religijske kulture.

Učenici koji pohađaju Waldorfsku školu Zagreb godišnje plaćaju 8500 kuna, a školu financijski podupiru Grad Zagreb i Ministarstvo znanosti, prosvjete i športa.

Skupina roditelja učenika koji pohađaju Waldorfsku školu Zagreb danas je u novinama optužila školu za zlostavljanje djece, indoktrinaciju i njihovo novačenje u antropozofsku sektu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara