Ravnateljstvo policije podržalo načelnika osječke policije Fabera

NAKON što je u srijedu odvjetnik Branimira Glavaša, Dražen Matijević, medijima podijelio fotografije načinjene mobitelom na kojima se vidi načelnik PU osječko-baranjske Vladimir Faber i bivši odvjetnik Gordane Getoš-Magdić, Radoslav Arambašić, javnosti se obratilo Ravnateljstvo policije koje je stalo u obranu prvog čovjeka osječke policije.

Ravnateljstvo se oglasilo zbog navoda iz jučerašnje tiskovne konferencije koju je sazvao Matijević, a koji je na istoj prozvao Fabera za utjecanje na svjedoke što je počinio tako da se sastao s Arambašićem nekoliko sati nakon što je ovaj sudjelovao u predistražnim radnjama za slučaj ubojstava srpskih civila na Dravi 1991. godine poznatiji kao slučaj "selotejp".

Ravnateljstvo policije ističe kako su navodi s Matijevićeve pressice neargumentirani pritisci na policiju Osječko-baranjske županije te posebno načelnika Fabera koji uživa puno povjerenje Ravnateljstva.

Sastavši se s odvjetnikom Arambašićem načelnik PU osječko-baranjske Vladimir Faber nije prekršio pravila policijske struke niti bilo koji pozitivni propis RH, navodi se u priopćenju.

U priopćenju koje potpisuje načelnik Ravnateljstva Marijan Benko, navodi se kako je Faber povjerenje stekao stručnim, savjesnim i profesionalnim obavljanjem svoje dužnosti.

U policiji izražavaju nezadovoljstvo zbog toga što se kroz javne istupe u medijima, te pokušajima diskreditiranja pojedinih policijskih službenika nastoji utjecati na tijek kaznenog postupka koji je u fazi istrage i više nije u ingerenciji policije.

Podsjećaju kako je kriminalistička obrada provedena po zakonu, a zakonito su prikupljeni i svi dokazi te su jednako zakonito tretirane sve uhićene osobe.

No, stav Ravnateljstva policije oko Fabera očito ne dijele vijećnici Skupštine Osječko-baranjske županije.

Naime, 21 vijećnik uputio je danas zahtjev predsjedniku Skupštine da se na idućoj sjednici raspravlja o pokretanju postupka za razrješenje Fabera s dužnosti načelnika PU osječko-baranjske.

Vijećnici iz redova HDSSB-a i HSP-a u obrazloženju zahtjeva navode kako je Faber nizom postupaka iskazao pristrano djelovanje i utjecanje na svjedoke u "slučaju Glavaš".

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara