razgovor predstavnika hrvatske i crne gore o razminiranju graničnog pojasa

U Dubrovniku je danas održan sastanak predstavnika Hrvatskog centra za razminiranje i Regionalnog centra za podvodno razminiranje iz Crne Gore i hrvatskog i crnogorskog ministarstava vanjskih poslova o razminiranju graničnog pojasa.

Sudionici sastanka dogovorili su se da se prioritet dade području od Miličine glave do Konfina te da se razminiranje tog dijela dovrši do 1. lipnja, odnosno prije početka turističke sezone.

Dogovoreno je da će projekte izraditi Hrvatski centar za razminiranje, uz pomoć Regionalnog centra za podvodno razminiranje Crne Gore, do 30. siječnja, a do 30. siječnja s time će upoznati i međunarodne institucije od kojih se očekuje sudjelovanje u financiranju razminiranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za četiri definirana projekta na Prevlaci predviđeno je da razminiranje obavi hrvatska tvrtka Mungos.

Nakon sastanka sudionici su obišli Prevlaku kako bi se upoznali s terenom te odredili moguće oblike suradnje u razminiranju podmorja.

Na današnjem sastanku sudjelovali su ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Oto Jungwirth, direktor Regionalnog centra za podvodno razminiranje iz Crne Gore Veselin Mijajlović, pomoćnik ministra vanjskih poslova Crne Gore Dragan Sekulović, predstavnik Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske Vice Skračić te župan dubrovačko-nertvanski Ivan Šprlje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara