RBA s 1,5 milijuna kuna kreditira poduzetnike Bakra

GRAD Bakar i Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) potpisali su danas u Bakru dva ugovora o poslovnoj suradnji za 2005. godinu: Ugovor o poslovnoj suradnji u kreditiranju razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Bakra, vrijednog 1,5 milijuna kuna, te Ugovor o poslovnoj suradnji u kreditiranju građana putem namjenskih stambenih kredita za uređenje pročelja i krovišta na području Grada Bakra, vrijednog 500.000 kn.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Bakra Desimir Širola te direktorica Raiffeisenbank Austria d.d. podružnice Rijeka Senka Pinezić i zamjenik direktorice Nikodem Flego. Poslovna suradnja u kreditiranju razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Bakra uključuje proračunska sredstva Grada Bakra u visini 150.000 kuna, a Banka će oročeni depozit multiplicirati u omjeru 1:10 te osigurati kreditni fond od 1,5 milijuna kuna za kreditiranje poduzetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz ovog kreditnog fonda odobravat će se kunski krediti s valutnom klauzulom u eurima i rokom otplate do 10 godina, što uključuje mogući poček do najviše 2 godine. Redovna kamatna stopa za ove kredite iznosi 6,5% godišnje, što će Grad Bakar subvencionirati sa dva postotna poena pa će kamata za krajnjeg korisnika iznositi 4,5% godišnje.

Poslovna suradnja u kreditiranju građana putem namjenskih stambenih kredita za uređenje pročelja i krovišta na području Grada Bakra uključuje proračunska sredstva Grad Bakar u visini 50.000 kuna, a Banka će oročeni depozit multiplicirati u omjeru 1:10 te osigurati kreditni fond od 500.000 kuna za kreditiranje građana. Iz navedenog kreditnog fonda odobravat će se kunski krediti s valutnom klauzulom u eurima, pri čemu iznosi pojedinačnih kredita mogu iznositi od 1.000 do 15.000 eura i rokom otplate do 10 godina. Redovna kamatna stopa za ove kredite iznosi 6,35% godišnje, što će Grad Bakar subvencionirati sa dva postotna poena pa će kamata za krajnjeg korisnika iznositi 4,35% godišnje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara