Red carpet zbog Pukanića preselio pred policijsku postaju u Heinzelovoj

KAKO je krenulo, trač tjednici mogli bi razmisliti o ideji postavljanja red carpeta pred policijsku postaju u Heinzelovoj ulici, s obzirom da je to, kako se čini, postalo novo hit okupljalište poznatih Hrvata. U posljednjih nekoliko dana, naime, postaju su navodno posjetila čak tri poznata imena - Josip Radeljak, Alka Vuica i Snježana Mehun - a svi, navodno, zbog slučaja Ive Pukanića, odnosno pokušaja atentata na njega.

Josip Radeljak nije nam htio ni potvrditi ni demantirati informaciju. Zapravo, kaže, uopće ne želi razgovarati s nama. Alka Vuica ne javlja se na telefon, a Snježana Mehun na pitanje je li bila na obavijesnom razgovoru vezano za spomenuti slučaj kratko odgovara: "Nisam ja u toj priči".

Iz policije također ne žele komentirati tko je, a tko nije bio na razgovoru - zbog istrage koja je u tijeku.

Informaciju smo pokušali provjeriti i kod odvjetnika Ive Pukanića, Veljka Miljevića, koji nam također o tome nije mogao ništa podrobnije reći. Čuo je, kaže, za neke od njih da su bili na obavijesnom razgovoru, ali ne može sa sigurnošću ustvrditi tko. Iako neki mediji navode kako je Pukanić osobno prijavio spomenute, njegov odvjetnik kaže kako nije siguran ni da njegov klijent, koji je u stalnom kontaktu s policijom, zna tko je sve bio na obavijesnom razgovoru.

Pukanić: Radeljak mi je uništio obitelj

Netrpeljivost između Ive Pukanića i Josipa Radeljaka poznata je od ranije. Naime, kada se u listopadu prošle godine njegova supruga zaključala u stan u zagrebačkoj Ilici i nije nikoga puštala unutra (što su mediji do u detalje popratili), Pukanić je za tu nemilu situaciju optužio Radeljaka, kazavši kako je on "izmanipulirao njegovu bolesnu ženu i uništio mu obitelj".

Kazao je tada kako mu to ne može i neće oprostiti. Radeljak je nekoliko tjedana prije toga insinuirao da je Pukanić varao ženu s jednom svojom zaposlenicom. Tada je bilo govora i o tome da je Radeljak Mirjani "posudio" svog odvjetnika da ju savjetuje vezano za brakorazvodnu parnicu koju je i tada imala za pokrenuti.

Alka Vuica u svojoj je zabranjenoj kolumni na Novoj TV stala na Mirjaninu stranu, a što bi Pukanić zamjerio Mehunki, još uvijek ostaje nepoznanica.

Članovi obitelji Mirjane Pukanić svjedočit će protiv nje ako to bude potrebno

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok Ivo Pukanić traži krivca za pokušaj atentata na njega, njegova supruga vodi svoju bitku. A prema najavama Pukanićeva odvjetnika, neće joj biti nimalo lako.

Kako kaže Miljević, na njezinoj strani nisu niti njezina kći, za koju kaže da je privržena ocu, kao ni njezina teta - koja će, kaže Miljević, svjedočiti protiv Mirjane ako za to bude potrebe.

"Osim kćeri, koja je već nekoliko puta željela izaći u javnost sa svojim mišljenjem, koje se znatno razlikuje od Mirjanina, tu je i Mirjanina teta, koja će svjedočiti kad za to bude potrebe", kaže Miljević. Ne boji se, nastavlja, da će Mirjani Pukanić netko vjerovati kada ona, kao i za svoju majku, kaže da joj je netko okrenuo leđa "jer je Ivo na njih utjecao".

"Oni će svi svjedočiti kada za to dođe vrijeme, a ne sada, kada se podilazi niskim strastima publike i javnosti", kaže Miljević pa dodaje: "Ivo i Mirjana uvijek su imali nekoga da se brine o njihovoj kćeri, i Mirjana to jako dobro zna". Jedna od tih osoba bila je Mirjanina teta, ali i Vlasta Berger, koju je, kako kaže Miljević, Mirjana Pukanić osobno odabrala da skrbi o njihovoj kćeri.

"Ivo svaki dan posjećivao Mirjaninu majku u bolnici, dok je ona to radila znatno rjeđe"

"Čega da se bojimo, pozitivnih i istinitih iskaza? Za to što ona tvrdi da se majka okrenula protiv nje govori samo za sebe, a njezin komentar da je to bilo pod utjecajem Ive Pukanića ... Neka ljudi misle što hoće. Kako je on utjecao na njezinu majku, tako što ju je posjećivao svaki dan u bolnici a ona, blago rečeno, znatno rjeđe?", pita se Miljević.

"Pa neka onda kaže da su se osim majke, protiv nje okrenuli i njezina kći i njezina teta i Vlasta Berger, koju je sama izabrala da joj se brine o kćeri. I to sve pod utjecajem Ive Pukanića. Ne znam tko će vjerovati takvom nečemu", kaže Miljević.

"Javnost je zlurado očekivala rezultate vještačenja kose, a onda kad se za gospođu pokazalo da je pozitivna - to je bilo normalno, a za Ivu, koji je bio negativan na test na droge, pitali su se 'pa kako sad to?'", dodaje Pukanićev odvjetnik.

K.C.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara