Red kiše, red sunca: Ispred nas još jedan nestabilan tjedan promjenjivog i kišnog lipnja

Red kiše, red sunca: Ispred nas još jedan nestabilan tjedan promjenjivog i kišnog lipnja

Foto: 123rf

NAKON što je prvi lipanjski vikend pokazao svu nepredvidljivost kasnog proljeća, sljedeći tjedan očekuje nas opet promjenjivo vrijeme. Prema sedmodnevnoj prognozi Državnog hidrometrološkog zavoda, promjenjivo vrijeme od nedjelje nastavit će se i u ponedjeljak. Tako bi sutra u većini zemlje trebalo biti promjenjivo oblačno s povremenim kišnim periodom. Sunčano, toplo i uglavnom bez oborina bit će tek u Dalmaciji gdje se kraće oborine očekuju tek pred idući vikend.

Sredina sljedećeg tjedna u većini će zemlje biti u znaku sunca. Temperature će se uglavnom kretati od minimalnih 15 stupnjeva pa do maksimalnih 25 odnosno 28. Niske temperature uglavnom će pratiti oborine, a tjedan će uglavnom biti topliji u priobalju nego na kontinentu.


Djelomično oblačno s povremenom kišom u većini zemlje trebalo bi biti u petak, dok će vikend ponovo biti u znaku sunčanog i toplog vremena s tim da nigdje ne bi trebalo biti odveć vruće.

U svakom slučaju, pred nama je jedan promjenjiv tjedan s više sunca, a manje kiše koja će svakako ponekad iznenaditi, pa bi kišobrani trebali biti standardan dio opreme, barem u ponedjeljak i petak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara