REGIONALNA KONFERENCIJA O SPREČAVANJU SUKOBA I IZGRADNJI MIRA

U crnogorskom gradu Igalo u četvrtak je počela s radom regionalna balkanska Konferencija o sprečavanju sukoba i izgradnji mira. L

Ovu konferenciju organizirala je Nansen Dijalog Mreža za jugoistočnu Europu, uz potporu Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške, a okupila je 130 sudionika - predstavnika organizacija civilnog društva, medija, međunarodnih organizacija i vlada iz Albanije, BiH, Bugarske, Hrvatske, Kosova, Makedonije te Srbije i Crne Gore.

Osnovni je cilj ove Konferencije, istaknuto je prigodom otvaranja, izrada regionalnog plana djelovanja na području izgradnje mira u idućih deset godina na prostoru jugoistočne Europe, a taj plan trebao bi biti predstavljen i u UN-u u srpnju 2005. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako je naglasila voditeljica Nansen Dijalog Mreže iz Osijeka, Nikolina Svalina, cilj je pokušati uspostaviti dijalog na nacionalnoj i regionalnoj razini o ulozi civilnog društva u izgradnji mira, ali i o mogućnosti suradnje s ostalim sektorima društva jer je neophodno partnerstvo s ostalim segmentima društva te jasan plan i strategija bez kojih se ne može djelovati kvalitetno i učinkovito na tom području.

Tijekom trodnevnog rada sudionici će uz ostalo raspravljati o više tema, među kojima su obrazovanje u miru, uloga vjerskih zajednica u izgradnji te tranzicijski procesi i europske integracije.

(Hina) xhš ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara