Regionalni sastanak CARDS programa u ponedjeljak u Beogradu

POMOĆNIK ministra za europske integraciju za koordinaciju stranih programa pomoći Davor Čilić, sa suradnicima sudjelovat će u ponedjeljak u Beogradu na Regionalnom sastanku CARDS programa, priopćilo je Ministarstvo za europske integracije.

Sastanak organizira Europska komisija a okuplja nacionalne koordinatore CARDS programa pet država uključenih u Proces stabilizacije i pridruživanja, predstavnike Europske agencije za obnovu, Opće uprave za vanjske poslove Europske komisije i Ured Europske komisije zadužen za koordinaciju programa pomoći (EuropeAid Co-operation Office).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svrha sastanka je razvoj bolje regionalne suradnje i konzultacije između predstavnika Europske komisije i nacionalnih koordinatora oko pripreme i programiranja projekata za 3. godišnji regionalni CARDS program. Također, na sastanku će se raspravljati o mogućnostima za bolju provedbu postojećih projekata. Trenutno se na regionalnoj razini provode programi REBIS - studija regionalne prometne strukture i Studija stanja u pravosuđu i unutarnjim poslovima.

Nakon ovog zajedničkog sastanka, planirani su posjeti predstavnika Europske komisije glavnim gradovima državama uključenima u proces Stabilizacije i pridruživanja, a susret u Zagrebu bit će 31. siječnja u Ministarstvu za europske integracije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara