Registrirani novi članovi Uprave PPK Valpova

TRGOVAČKI sud u Osijeku upisao je 16. travnja Branka Srakića i Lidiju Rešetar iz PPK "Valpova" d.d. kao nove članove Uprave te tvrtke umjesto dosadašnjih Edena Lehe i Snježane Vuice iz "Novocommerca", priopćio je danas glasnogovornik "Valpova".

Na prvoj sjednici Nadzornog odbora u Upravu će još biti imenovan i Stanislav Milošević, također iz PPK "Valpova" d.d.

Upis je obavljen na temelju ugovora kojim je Hrvatski fond za privatizaciju od "Novocommerca" d.o.o. iz Osijeka kupio 42 posto dionica PPK "Valpova".

U priopćenju glasnogovornika "Valpova" Vladimira Vazdara navodi se također da su danas predstavnici sindikata i Udruge malih dioničara, većinskih vlasnika tvrtke, na sastanku istaknuli da će i dalje razvijati radničko dioničarstvo po programu ESOP.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po Ugovoru o kupoprodaji, kako navodi Vazdar, sljedeći je korak upis u registar Trgovačkog suda novih članova Nadzornog odbora u kojem će biti Tomislav Ivić, Zdravko Turčinović i Božena Mesec.
Tako će biti stvoreni svi uvjeti da se uskoro sazove skupština društva i nastavi konsolidacija tvrtke, kaže se u priopćenju.

Novi član Uprave Branko Srakić bio je predsjednik Izvršnog povjerenstva Stožera za obranu PPK "Valpova", koji su ljetos osnovali radnici koji su vlasniku "Novocommerca" Ivi Brzici osporavali legitimnost kupnje 42 posto dionica i ljetošnje dioničarske skupštine na kojoj je izabrana nova Uprava s Brzicom na čelu. Zbog otpora koji je Stožer organizirao nova Uprava nije uspjela ući u tvrtku, a cijeli spor je završio Vladinom odlukom o otkupu Brzičinih dionica.

Budući član Nadzornog odbora Tomislav Ivić bivši je gradonačelnik Valpova i sadašnji pomoćnik ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti; Zdravko Turčinović je sindikalni povjerenik "Valpova" i glasnogovrnik Stožera za obranu tvrtke, a Božena Mesec će u Nadzornom odboru bit ispred Hrvatskog fonda za privatizaciju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara