Regos: Zakonom o doprinosima mijenja se način popunjavanja RS obrasca

ZAKON o doprinosima za obvezna osiguranja, koji stupa na snagu 1. siječnja, uz promjene u načinu obračuna plaća i plaćanje doprinosa na sve vrste primitaka, uvodi promjene i u način popunjavanja RS obrasca, izvijestio je danas Središnji registar osiguranika (Regos).

Promjenama u obračunu plaća neće se mijenjati RS obrazac već popunjavanje nekih od njegovih rubrika, te se uvode dopune u važećim Šifrarnicima, stoji u priopćenju.

Obvezni doprinosi za mirovinsko osiguranje (prvi i drugi stup), zdravstveno osiguranje i zapošljavanje više se ne obračunavaju ´iz´ i ´na´ plaću ili svaki drugi primitak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mirovinski doprinosi obračunavat će se iz plaće na teret radnika, a doprinosi za zdravstveno osiguranje i zapošljavanje u potpunosti obračunavati na plaću, što je obveza poslodavca.

Promjene su opširnije opisane na web stranicama Regosa www.regos.org, a sve informacije mogu se dobiti na Regosovom telefonu. Pitanja se mogu slati i elektroničkom poštom, faksom ili poštom.

Osim toga, djelatnici Regosa tijekom prosinca i siječnja organizirat će u županijskim gospodarskim komorama seminare za obveznike podnošenja RS obrasca kako bi ih upoznali s novostima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara