Rehn: Početak pregovora EU i Hrvatske u veljači ili ožujku

OLLI REHN, novi povjerenik Europske komisije za proširenje, obraćajući se zastupnicima europskog parlamenta u ponedjeljak je među ostalim izjavio kako se nada da će pregovori o pristupanju Hrvatske u EU početi u veljači ili ožujku 2005. godine.

Olli Rehn, međutim, nije precizirao kada bi Hrvatska mogla biti spremna za članstvo u EU-u. "Sadržaj je važniji nego vremenski plan, tako da ako Hrvatska uspije ispuniti kriterije za članstvo to samo po sebi može utjecati na njene rokove", rekao je Rehn.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rehn je izjavio kako će svoju dužnost 2009. godine napustiti sretan ako tada Bugarska i Rumunjska budu članice EU-a, Turska bude na putu pristupanja a zemlje zapadnog Balkana spremne za pregovore o pristupu.

"Bio bih vrlo ponosan ako mi kao Unija uspješno zaključimo proširenje na Bugarsku i Rumunjsku. Zatim, ako uspijemo osnažiti mogućnosti Turske za članstvo kako bi potaknuli političke i gospodarske reforme u Turskoj i, treće, ako uspijemo zemljama zapadnog Balkana otvoriti mogućnost pridruživanja Europskoj uniji u budućnosti", rekao je Rehn.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara