Reiner: Jasno je tko je prouzročio ovu krizu

Reiner: Jasno je tko je prouzročio ovu krizu

Foto: Hina

PREDSJEDNIK Sabora Željko Reiner komentirao je krizu vlasti, rekavši kako je jasno tko je za nju kriv te ponovio Karamarkove riječi - Orešković više ne uživa potporu HDZ-a.

Na pitanje je li Vlada danas pala, odgovorio je:

"Ja ne bih to tako rekao. Situacija je složena, kao što je i g. Karamarko rekao - premijer ne uživa povjerenje HDZ-a. Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati", rekao je Reiner za N1.

O tome hoće li se izglasavati povjerenje premijeru Oreškoviću, rekao je kako će to odlučiti predsjedništvo stranke te ostala stranačka tijela.


"Postoji nekoliko opcija - ili preslagvianje i nastavak rada Vlade, što je najbolja, jer bi građani zapali u stanje koje bi trajalo šest mjeseci, u kojem bismo izgubili milijarde eura iz europskih fondova, pao bi nam kreditni rejting i narasle kamate. Ako ne bude preslagivanja, izbori su opcija."

Tvrdi kako HDZ nije krivac za ovo stanje.

"Svima je jasno kako glasi odgovor na ovo pitanje - naravno da nije. Nismo mi zazivali izbore, izazvali raskol, nismo mi rekli da prvi potpredsjednik treba dati ostavku - već premijer. Svima je jasno tko je to prouzročio.

HDZ je neusporedivo jača stranka, pet puta brojnija u mandatima, dao ogromne ustupke Mostu i praktički sve želje Mosta uslišio ali očito to nije bilo dovoljno, apetiti su bili veći", rekao je Reiner.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara