Reiner: Nisam vidio nikakve potpise, Sabor nastavlja s radom

Reiner: Nisam vidio nikakve potpise, Sabor nastavlja s radom

Screenshot: HRT

"IMAMO tehničku vladu, ali to ne znači da Sabor prestaje sa radom. Vlada proističe iz Sabora, a ne obrnuto. Nema nikakvog razloga da bilo koji kontsruktivni prijedlog vlade sabor ne raspravi i o njemu ne glasuje. Zastupnici su svjesni da im je narod dao povjerenje, ova tehnička vlada itekako može donositi važne prijedloge pa Sabor može dalje kontruktivno raditi", rekao je Reiner u Dnevniku HTV-a.

Reiner je odbacio odgovornost HDZ-a za političku farsu kojoj svjedočimo.

"Ni u kom slučaju nije farsa donositi zakone koji koriste hrvatskim građanima. O njihovom radu, hoće li raditi ili neće, hoće li činiti kvorum ili neće, ovisti će hoće li to percipirati birači i nagraditi ih ili kazniti na sljedećim izborima. Ovakva situaciju ni u kom slučaju nije samo zbog HDZ-a, on je radio u suradnji s Mostom", rekao je Reiner.

Reiner je jedan od političara koji vjeruju u preslagivanje Vlade

"Što žurnije bi trebalo formirati rekonstruiranu vladu i što žurnije provoditi strukturne reforme. Alternativa tome su neizvjesni izbori koji, po mom dubokom uvjerenju, mogu Hrvatskoj samo štetiti."

Nije želio odgovoriti kad će na dnevni red uvrstiti raspravu o raspuštanju Sabora.

"Ovaj čas o tome ne bih špekulirao jer nisam vidio nikakve potpise. To ću učiniti kad ih vidim, ali s time još nisam upoznat. Na hipotetska pitanja neću odgovarati", rekao je Reiner.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara