Rekordan promet u splitskoj zračnoj i trajektnoj luci

SPLITSKA zračna i trajektna luka ovog su vikenda ostvarile najveći ovosezonski promet od jutros je prema srednjodalmatinskim otocima prevezeno oko 7000 putnika i 1300 vozila, a u zračnu luku sletjelo je 20-ak zrakoplova s oko 400 putnika.

Splitska zračna luka ponovno je otvorena za promet u 1,30 sati, nakon što je s piste uklonjen airbus Crotia Airlinesa kojemu su sinoć oko 22 sata pri slijetanju puknule tri gume. Unatoč tome i golemom pritisku, sve teče prema planu i nema kašnjenja, rekao je voditelja prometa Dragana Peljić.

Zbog nezgode airbusa, koja je završila bez težih posljedica, noćas su kasnije uzletjela tri zrakoplova. Svi su putnici noć proveli u hotelu "Medena" kod Trogira i jutros odletjeli u Berlin.

Zračna luka u Resniku, prema riječima Peljića, danas i sutra također očekuje rekordan promet ove sezone, a kroz zračnu bi luku u oba smjera trebalo proći više od 12 tisuća putnika. Samo za danas najavljeno je više od 60 letova velikih zrakoplova na redovitim i izvanrednim čarter-letovima te desetak manjih zrakoplova, a svi su popunjeni.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se doznaje od koordinatora Jadrolinijina trećega plovnog područja Ante Mrvice, promet je gust prema svim otocima u oba smjera. Prema Šolti je uvedeno čak pet dodatnih veza, Supetru na Braču dvije, a Visu jedna. Puni su i svi katamarani.

Mrvica ističe da je to najveća smjena turista u ovogodišnjoj sezoni, a očekuje se da će se pritisak na trajekte nastaviti i poslijepodne. Najviše se turista očekuje poslije 17 sati.

Jutros je u Splitu pristao i trajekt "Dubrovnik" iz Ancone s 1250 putnika i 200 automobila, od kojih se 900 iskrcalo u Splitu, a ostali su nastavili put prema Starome Gradu na Hvaru.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara