Rekordna zapljena krivotvorenog novca u Crnoj Gori

CRNOGORSKA policija potvrdila je u utorak da je u akciji Trezor zaplijenila 714 tisuća falsificiranih eura, te 100 tisuća i 500 američkih dolara, što je do sada najveće otkriće lažnog novca u Crnoj Gori i jugoistočnoj Europi.

Direktor policije Veselin Veljović kazao je novinarima da je u ovoj akciji razbijen organizirani međunarodni lanac falsificiranja novca u kojem je sudjelovalo deset osoba, te da je do sada uhićeno sedam osumnjičenih.

Uhićeni su iz Podgorice, sa Cetinja, iz Požarevca u Srbiji, a ima i stranih državljana. rečeno je. Svi su oni osumnjičeni za krivična djela "zločinačkog udruživanja i falsificiranja novca". Među uhićenima je i jedan policajac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik Odjeljenja za suzbijanje organiziranog kriminala i krijumčarenja Rajko Malović rekao je da je lažni novac iz Bugarske, preko Srbije, stigao u Crnu Goru radi daljnje distribucije na Kosovo, u Albaniju i u zemlje Europske unije.

On je kazao da su falsificirane novčanice, uglavnom u apoenima od 200 i 500 eura i 100 dolara, veoma dobre kvalitete.

Policija je priopćila da je uspostavljena suradnja i sa MUP-om Hrvatske kako bi se ustanovila moguća veza ovog kriminalnog lanca sa nedavnim otkrićem falsificiranih novčanica u Zagrebu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara