Rektor Bjeliš Mesiću rekao kako nije zadovoljan svim aspektima policijske akcije Indeks

Rektor Bjeliš Mesiću rekao kako nije zadovoljan svim aspektima policijske akcije Indeks

REKTOR Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš sastao se s s predsjednikom  Stjepanom Mesićem te mu predstavio stavove i mjere Sveučilišta povodom operacije Indeks.

"Sveučilište u Zagrebu energično je u želji da suzbije sve pojave korupcije i da spriječi njezino ponovno pojavljivanje, no istovremeno, na Sveučilištu nismo zadovoljni svim aspektima policijske akcije“, istaknuo je rektor Bjeliš. 

Rektor je obavijestio predsjednika da je osnovana ekspertna skupina za ocjenu provedbe akcije Index koja će proučiti sve aspekte ove operacije, posebno one vezane uz potencijalno kršenje ljudskih prava i autonomije Sveučilišta.

"Svatko tko krši zakon mora biti sankcioniran, ali za to postoji mjera i okvir"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Mesić izrazio je potporu Sveučilištu u Zagrebu da se s pojavama korupcije obračuna brzo i učinkovito.

"Svatko tko krši zakon mora biti sankcioniran, ali za to postoji mjera i okvir. Hrvatskoj treba snažno Sveučilište u Zagrebu, koje je sposobno obavljati važnu intelektualnu i moralnu ulogu u društvu te da je neopterećeno aferama", rekao je Mesić.

Tijekom održanog sastanka, rektor je najavio nastavak suradnje sveučilišnih tijela s organima koji provode istragu, ali i izrazio svoje očekivanje da će se ubuduće u punoj mjeri poštovati dignitet i autonomija Sveučilišta u Zagrebu.
 
Nakon sastanka, predsjednik Mesić održao je predavanje studentima Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu povodom početka nove akademske godine.

D.M.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara