Republikanci Obamu izjednačili s Hitlerom, Mussolinijem i Staljinom

Republikanci Obamu izjednačili s Hitlerom, Mussolinijem i Staljinom

REPUBLIKANSKI predsjednički kandidat John McCain još jednom je napao svog konkurenta Baracka Obamu zbog njegove porezne politike, sugerirajući svojim biračima kako bi demokratski kandidat mogao odvesti zemlju u ekonomsku propast.

"Kad političari počnu pričati kako će vam uzeti novac i ravnopravno ga raspodijeliti, znači da je vrijeme da uhvatite za novčanik i čvrsto ga držite", kazao je McCain na skupu u Miamiju. "Senator Obama tvrdi kako želi srednjoj klasi pružiti porezne olakšice, ali on ne samo da je u Senatu glasao za povećanje poreza, već njegov plan predviđa doniranje vaših dolara onima koji ne plaćaju porez. To nije srezavanje poreza, to je dobrotvorna pomoć", kaže McCain.

A da se u američkoj predsjedničkoj kampanji ne biraju sredstva, još jednom je pokazao i plakat kojeg su novinari Associated Pressa otkrili u uredu McCainove kampanje u Pompano Beachu na Floridi. Na tom plakatu Barack Obama je prikazan uz Fidela Castra, Adolfa Hitlera, Benita Mussolinija, Josifa Staljina i Karla Marxa. "Tko je još tražio promjenu na ovaj način?" - natpis je na znaku koji prikazuje Obamu u "biranom" političkom društvu. McCain o svemu tome navodno ništa ne zna, a lokalni voditelj republikanskog ureda Chip LaMarca kazao je kako je "zgrožen neznanjem pojedinaca" i najavio kako će znak biti hitno uklonjen.

Colin Powell podržava Obamu

U međuvremenu su američki novinari otkrili da će demokratski kandidat Obama dobiti i podršku jednog "hardcore" republikanca. Bivši državni tajnik, general Colin Powell, kojeg su opisivali kao "superlojalnog republikanca" u NBC-jevom talk showu Meet the Press javno će izraziti svoju potporu Obami zbog nezadovoljstva Bushevom politikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako ga McCain u anketama počinje stizati, javna potpora Obami se sve više širi pa su ga ovaj tjedan tako otvoreno podržali Los Angeles Times, Chicago Tribune i The Washington Post. To je prvi put u povijesti da su LA Times i Chicago Tribune podržali demokratskog predsjedničkog kandidata.

Obama traži i glasove Hrvata

Usprkos snažnoj potpori i pravoj "obamamaniji" koja je zavladala svijetom, ovi će američki predsjednički izbori, prema predviđanjima, biti među najizjednačenijima u povijesti. Obami je za pobjedu potreban svaki glas pa tako i glasovi hrvatske zajednice u SAD-u koja broji oko milijun članova.

Za lobiranje među američkim Hrvatima zadužen je Obamin potpredsjednički kandidat Joe Biden koji je hrvatskom iseljeništvu blizak zato što je katolik, ali i zato što je za vrijeme Domovinskog rata bio izrazito angažiran po pitanju srpske agresije na Hrvatsku.

J.C.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara