Retrospektivna izložba Jadrana Lazića u Muzeju za umjetnost i obrt

RETROSPEKTIVNA izložba Jadrana Lazića, renomiranog splitskog fotografa, bit će otvorena u Muzeju za umjetnost i obrt u utorak, 13. studenog, u 20 sati.

Jadran Lazić izlaže 245 fotografija nastalih u razdoblju od četiri desetljeća. Od početaka u rodnome Splitu, do afirmacije paparazzo pristupom u Parizu, od izvještavanja iz Iraka u ratu, pa sve do fotografiranja holivudskih zvijezda u Los Angelesu, Lazić je kontinuirano objavljivao fotografije u najcjenjenijim i najprodavanijim hrvatskim i svjetskim tiskovinama, ali tek se ove godine njegove najbolje fotografije mogu vidjeti na jednome mjestu.

U katalogu dizajniranom poput uglednih časopisa koji posebnu pozornost posvećuju fotografiji, obuhvaćena su sva razdoblja i vrste autorova fotografskog pristupa, a Jodie Foster na Hvaru, snijeg u Splitu i sprovod Leonida Brežnjeva samo su neki od zabilježenih događaja koji su, zahvaljujući interpretaciji Jadrana Lazića, viđeni diljem svijeta.

Zagrebačko predstavljanje završna je etapa putujuće izložbe "Jadran Lazić Retrospektiva", koja se od kraja kolovoza mogla pogledati u Splitu, Trogiru, Rijeci i Rovinju.

Izložba će u Muzeju za umjetnost i obrt biti otvorena do 27. studenoga, a 28. studenoga bit će održana humanitarna aukcija fotografija u Hotelu Westin. Prihod prikupljen prodajom Lazićevih djela i kataloga izložbe bit će doniran Ambulanti za neurorazvojnu fizijatriju Službe za rehabilitaciju djece s posebnim potrebama u Kliničkoj bolnici Split.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara