Revija amaterskog filma od 2. do 8. ožujka

ZA OVOGODIŠNJU Reviju amaterskih filmova (RAF), priredbe urbane naravi, koja će se održati od 2. do 8. ožujka u Zagrebu, prijavilo se 118 filmova iz 10 europskih zemalja.

Po ocjeni organizatora ovogodišnji šestodnevni program Revije održavat će se na 11 gradskih lokacija i bit će mnogo radniji od prošlogodišnjeg, a uključivat će filmske projekcije, radionice, predstavljanja i partye.

Za razliku od većine video i filmskih festivala posebnost je te filmske priredbe, kako napominje organizator, što se prikazuju svi filmovi koji su na Reviju stigli po pravilima Javnog poziva.

Revija amaterskog filma u Zagrebu zamišljena je kao program koji uključuje prikaz amaterskih filmova i videoradova iz Europe i svijeta. Organizatori će pozvati 30 autora da prate Reviju, a filmovi će biti prikazivani na nekoliko gradskih lokacija, u centrima za kulturu na Trešnjevci, u Maksimiru, Susedgradu, u Multimedijalnom centru SC-a i Attacku.

Ovogodišnji RAF poduprili su Gradski ured za kulturu, Ministarstvo kulture i Institut Otvoreno društvo Hrvatska/program CLUBTURE.

Na prvoj Reviji amaterskog filma u ožujku 2002. u Zagrebu prikazano je 76 filmova iz devet europskih zemalja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara