Revizija poslovanja Riječke luke: U 2001. 29,9 milijuna kuna gubitka

ČLANOVI Glavne skupštine riječke Luke d.d. odlučili su danas da je, u skladu s posebnim revizorskim izvješćem, u 2001. godini ostvareno 29,9 milijuna kuna gubitka, a ne, kako je bilo prikazano u financijskom izvješću tadašnjeg predsjednika Uprave Mirana Cofeka, 411.836 kn dobiti.

Izmjenu rezultata poslovanja u 2001. predložila je tročlana Uprava Luke koja je, na čelu s predsjednikom Uprave Denisom Vukorepom, imenovana u srpnju 2002., a reviziju je obavila tvrtka Inženjerski biro - revizija d.o.o.

Izmjene u poslovnim knjigama provodit će se od nadnevka 1. siječnja 2002., a ostvareni gubitak bit će nadomješten iz redovnog poslovanja tvrtke u narednim godinama.

Skupština je usvojila i odluku kojom se bivšem predsjedniku Uprave Luke Miranu Cofeku uskraćuje razrješnica za poslovanje u 2001.

Članovima, pak, Nadzornog odbora Skupština je dala razrješnicu za nadzor poduzeća u 2001., a zbog istjeka njihova mandata, izabrani su novi članovi Nadzornog odbora. Na razdoblje od 4 godine izabrani su Perica Šolić, Damir Zec i Davorin Kobak.

Zbog istjeka mandata Stanka Iskre izabran je novi predsjednik Skupštine Veljko Zlatić.

Većinski vlasnik s 57,8 posto udjela u Luci d.d. je Hrvatski fond za privatizaciju. Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje ima 16,1 posto dionica, mali dioničari 11,6 posto, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje 7,1 posto, Croatia osiguranje 5,5 i Jadrolinija 1,2 posto dionica. Manje od jedan posto dionica riječke Luke imaju još Hrvatske šume i tvrtke Dezinsekcija i Plovput.

(Hina) hšup jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara