Revolucionaran ispis na novom tintnom pisaču u boji HP Deskjet 6540

TVRTKA HP danas je predstavila tintni pisač u boji čiji puni naziv glasi HP Deskjet 6540 Colour Inkjet Printer. Ovaj pisač visokih performansi objedinjuje revolucionarne brzine ispisa, fotografije profesionalne kvalitete i bez obruba, napredne mogućnosti upravljanja na samom pisaču i mnogo dodatne opreme za još veće mogućnosti.

Osmišljen za okruženja s visokom produktivnošću, HP Deskjet 6540 Colour Inkjet Printer nudi crno-bijeli ispis brzinom do 30 stranica u minuti (str/min) – prvi HP-ov tintni pisač koji je dostigao ovu granicu – i ispis dokumenata u boji brzinom do 20 str/min.

HP Deskjet 6540 namijenjen je korisnicima koji žele brz i jednostavan ispis, što se očituje i u naprednoj upravljačkoj ploči koja je praktično smještena na prednjoj strani elegantnog kućišta od brušenog aluminija. Među intuitivnim alatima na samom pisaču nalazi se i gumb za odabir načina ispisa, koji nudi izbor postavki brzine i kvalitete bez potrebe za ulaskom u upravljački program pisača.

Gumb za trenutno otkazivanje poslova ispisa štedi vrijeme i tintu prilikom zaustavljanja neželjenih ispisa, a prikaz stanja tinte jasno obavještava kad se razina količine tinte spusti prenisko. Među ostalim značajkama koje će dobro doći poslovnim i kućnim korisnicima izdvajaju se automatsko prepoznavanje vrste papira i pričuvni način rada, u kojem jedan uložak s tintom preuzima funkciju drugog, ispražnjenog. Praktična prednja USB priključnica omogućuje jednostavno povezivanje s prijenosnim računalima.

Iako će ovaj pisač najširu primjenu vjerojatno naći u brzom ispisu dokumenata, on može izrađivati i fotografije profesionalne kvalitete, s obrubom ili bez njega, na medijima dimenzija od 77 x 127 mm do 215 x 610 mm. Za otiske koji izgledaju poput tradicionalnih fotografija korisnici mogu odabrati HP-ov foto-papir Premium Plus od 280 g/m2, koji se nudi u sjajnoj i mat inačici. HP-ov foto-papir Premium Plus dostupan je u različitim dimenzijama, uključujući novi tvornički rezani format od 13 x 18 cm i panoramski format od 10 x 30 cm, namijenjen ispisu dojmljivih panoramskih fotografija, idealnih za vizure velegrada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz HP Deskjet 6540 Colour Inkjet Printer isporučuju se HP br. 339 crni i HP br. 344 trobojni ispisni uložak, a uređaj može ispisivati u razlučivosti do 4800 optimiziranih tpi u standardnom 4-bojnom načinu rada, čime se stvaraju najfiniji detalji na fotografijama. Za još bogatije boje i fotografije na kojima se praktički gubi svaka zrnatost, crni se ispisni uložak može privremeno zamijeniti dodatnim HP br. 348 uloškom za fotografski ispis, čime se stvara sustav od 6 temeljnih boja tinte. Za vrhunski ispis crno-bijelih fotografija HP nudi dodatni HP br. 100 sivi uložak za fotografski ispis, koji daje rezultate usporedive s onima iz profesionalnih studija.

Prilikom upotrebe novih formulacija HP–ove tinte – kakve se koriste u ovim ulošcima – u kombinaciji s HP-ovim foto-papirima Premium Plus, HP Deskjet 6540 Colour Inkjet Printer proizvodi izuzetne fotografije iznimno otporne na blijeđenje .

Uz HP Deskjet 6540 isporučuje se softver HP Photo Printing, koji omogućuje jednostavno upravljanje, uređivanje, korekciju, razmjenu i ispis fotografija, uključujući ispis stranica iz albuma.
Iako su i performanse proizvoda iz osnovnog paketa impresivne, dostupni su i brojni dodaci, među kojima i onaj za automatski obostrani ispis, s malom ladicom za papir. Zasebno se može kupiti i druga ladica za papir koja povećava ulazni kapacitet na 400 listova, smanjujući potrebu za intervencijama korisnika.

HP Deskjet 6540 prodavat će se od rujna 2004. po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1.141,00 kn (u cijenu nije uključen PDV).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara