Rezultati likovnog natječaja Amnesty Internationala Hrvatske

AMNESTY International Hrvatske (AIH) izvijestio je danas o rezultatima likovnog natječaja "Čestitke za ljudska prava" provedenog u osnovnim školama u Hrvatskoj u okviru programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava.

Prvu nagradu osvojio je Moreno Sirotnjak iz Osnovne škole (OŠ) Viktora Cara Emina iz Lovrana, drugonagrađena je Romana Kalverešin iz OŠ "Nova Rača" iz Nove Rače, dok je trećenagrađena Antonija Bek iz OŠ Milka Cepelića iz Vuke.

Pobjednici su nagrađeni čestitkama čijoj su izradi pridonijeli, a i njihovi se motivi nalaze na spomenutim čestitkama, što je bila i tema ovogodišnjeg natječaja.

Također, nagrađeni su i slikovnicom i drugim materijalima AIH-a o ljudskim pravima, te proizvodima "Znanja" i "Kraša".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kompletu ovogodišnjih čestitaka, osim nagrađenih radova, nalaze se i motivi koje je u korist rada AIH-a donirala irska umjetnica Heather McKay, priopćio je AIH.

Svrha je ovogodišnjeg natječaja skupljanje sredstava za rad organizacije u korist djece, žena i muškaraca čija su prava kršena širom svijeta, te promicanja ljudskih prava u Hrvatskoj, a u natječaju su sudjelovale 43 škole iz svih hrvatskih županija s oko 400 dječjih radova.

Pozivaju se građani da kupnjom čestitaka podrže rad AIH-a.

Radovi se mogu pogledati na web stranici www.amnesty.hr.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara