Rezultati obdukcije: Zdravko Martinović preminuo od posljedica nasilnog gušenja

ZDRAVKO MARTINOVIĆ preminuo je od posljedica nasilnog  gušenja do kojeg je najvjerojatnije došlo udisanjem ugljičnog dioksida, pokazala je obdukcija  koju su proveli stručnjaci Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku, a koji su danas svoj nalaz dostavili Županijskom sudu u Karlovcu.

"Mišljenje vještaka je da su pregledom i obdukcijom Zdravka Martinovića utvrdili da je umro nasilnom smrću uslijed moždane smrti nastale zbog gušenja nastalog najverojatnije udahnućem ugljičnog dioksida",  kazala je glasnogovornica Županijskog suda Alenka Laptalo za Radio Mrežnicu.

64-godišnji Karlovčanin koji je stradao tijekom šetnje sa psom uz potok kraj Karlovačke pivovare, nakon čega je pao u duboku komu iz koje se nije probudio,  pokopan je 21. ožujka na karlovačkom gradskom groblju Jamadol.

Obdukciju nad njegovim tijelom koju je ranije naložila istražna sutkinja Županijskog suda u Karlovcu Jasminka Jerinić Mušnjak, obavljena te su rezultati, kako je i njavljeno, dostavljeni sutkinji.

Dokaže li se krivnja, petero okrivljenih iz Karlovačke pivovare mogli bi biti osuđeni na najamnje tri godine zatvora, dok bi Karlovačka pivovara mogla platiti novčanu kaznu do 5 milijuna kuna.

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podnijelo je, podsjećamo, istražni zahtjev Županijskom sudu u Karlovcu protiv pet osoba iz Karlovačke pivovare (tehnički direktor Gabor Ligeti,  rukovoditelji pojedinih odjela Slaven Siladić, Zrinka Odrčić, zaposlena na poslovima ekologije i Marinko Kovačić, rukovoditelj u fermentorima, te zaposlenica Marija Tufeković), kao i protiv same kompanije zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, te je svojevremeno zatražilo određivanje pritvora i mjere opreza.

B.S.
Foto: Radio Mrežnica

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara