RH će uspostaviti diplomatske odnose s Kenijom i Gvajanom

ZAMJENIK ministra vanjskih poslova Ivan Šimonović, koji predvodi hrvatsko izaslanstvo na 13. sastanku na vrhu zemalja članica Pokreta nesvrstanih u Maleziji, potpisao je u utorak u Kuala Lumpuru u ime Republike Hrvatske dokument o namjeri uspostave diplomatskih odnosa s Republikom Kenijom te Republikom Gvajanom, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova RH.

Diplomatski će odnosi biti uspostavljeni kada vlade razmijene obavijesti da je proveden postupak predviđen nacionalnim propisima.

Šimonović se tijekom sastanka na vrhu Pokreta nesvrstanih susreo s ministrima vanjskih poslova Singapura, Kenije, Mauricijusa, Gvajane te sa zamjenicima ministra Ukrajine, BiH, Malezije i Vijetnama. Glavne teme razgovora bile su unapređenje gospodarske suradnje i suradnja u sklopu međunarodnih organizacija.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska na dvodnevnom summitu sudjeluje u svojstvu promatrača.

Čelnici zemalja članica Pokreta nesvrstanih u utorak su se, završnog dana sastanka na vrhu koji se održava u glavnome gradu Malezije, izjasnili protiv rata u Iraku, zemlje koju Amerikanci optužuju da je propustila riješiti se oružja za masovno uništenje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara