RH NA SASTANKU NACIONALNIH KOORDINATORA PAKTA O STABILNOSTI

Neformalni sastanak Nacionalnih koordinatora Pakta o stabilnosti, na kojem je Hrvatsku predstavljao nacionalni koordinator Gordan Markotić, održan je u srijedu u Beču, priopćilo je u četvrtak navečer hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova.

Na sastanku, kojim je predsjedao Erhard Busek, posebni koordinator Pakta o stabilnosti, podneseno je izvješće o dosadašnjim rezultatima provedbe prioritetnih aktivnosti Pakta o stabilnosti za 2003. (mediji, lokalna demokracija i prekogranična suradnja, infrastruktura, trgovina i investicije, upravljanje i stabilizacija kretanja stanovništva, suzbijanje organiziranog kriminala, područje sigurnosti i obrane).

Sudionici sastanka su pozdravili potpisivanje od strane Hrvatske Memoranduma o razumijevanju o stvaranju tržišta električne energije u jugoistočnoj Europi i njegovom povezivanju s tržištima EU.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavljeno je održavanje sastanka svih triju Radnih stolova i Regionalnog stola 26. i 27. svibnja u Cavtatu, na kojem se očekuje sudjelovanje visokih predstavnika Europske komisije, Grčke, koja trenutno predsjeda Unijom, i Italije kao sljedećeg predsjedatelja. To će, naime, biti posljednji sastanak zemalja jugoistočne Europe prije summita EU u Solunu 21. lipnja.

U Beču je također objavljeno da je predsjedateljica I. Radnog stola Pakta o stabilnosti postala Elisabeth Rehn, bivša finska ministrica obrane i posebna izvjestiteljica UN-a za ljudska prava u Hrvatskoj, BiH, SRJ i Makedoniji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara