Riccardo Mutti dao ostavku na mjesto umjetničkog direktora Scale

Slavni talijanski dirigent Riccardo Mutti podnio je u subotu zahtjev za ostavkom na mjesto umjetničkog direktora milanske Scale, kaže se u priopćenju tog prestižnog talijanskog kazališta.

Nakon krize i svađa u Scali, posebno zbog činjenice da su se članovi orkestra suprotstavili Mutiju i njegovu prijedlogu da se za intendanta imenuje donedavni direktor kazališta u Cataniji na Siciliji, Mauro Meli, te zbog ukupnog stanja u tome hramu glazbe, Muti je podnio ostavku upravnom odboru i gradonačelniku Milana Gabrieleu Albertiniju.

Maestro Muti je u Scali od 1986. godine i u posljednje vrijeme se nije slagao s donedavnim direktorom Carlom Fontanom.

U pismu naslovljenom upravnom odboru zaklade Teatro alla Scala, 63-godišnji maestro navodi kako "otvoreno neprijateljstvo" koje prema njemu pokazuju osobe s kojima radi gotovo 20 godina "onemogućuje nastavak suradnje koja bi se trebala temeljiti na harmoniji i povjerenju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Raditi zajedno na glazbi ne znači puki rad na glazbi, već i međusobno razumijevanje, uvažavanje te ljubav prema onomu što se radi, a to su osjećaji koje sam u ovih 20 godina smatrao konstantom rada u Teatro alla Scala", kaže se u Muttijevu priopćenju.

Oko 800 zaposlenika La Scale od polovine ožujka u sukobu je s maestrom te su iznijeli želju za Muttijevim odlaskom iz Scale i tražili ostavku novog intendanta Maura Melija.

Zbog sukoba je u posljednje vrijeme otkazano nekoliko koncerata.

(Hina) xst/xmh yrt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara