Rice o ubojstvu čelnika Hamasa, Bliskom istoku, Iraku i terorizmu

CONDOLEEZZA Rice, savjetnica američkog predsjednika Georgea W. Busha za nacionalnu sigurnost, izjavila je u nedjelju u razgovoru za tvmrežu Fox News da Bijela Kuća nije ranije "imala saznanja" o ubojstvu šefa Hamasa Abdelaziza al-Rantissija.

Govoreći općenito o stanju na Bliskom istoku, ocijenila je nadalje da je Sharonov plan "izvanredna prilika" za tu regiju. Dodala je da se nada da će Palestinci iskoristiti tu priliku i dokazati da mogu postaviti miroljubivu i demokratsku vladu, da mogu suzbiti terorizam i da su se spremni suočiti s potrebama vlastitog naroda.

Rice je također priznala da je predsjednik Bush od studenoga 2001. tražio "opcije" za vojnike u pogledu Iraka.

"Predsjednik je razgovarao s Donaldom Rumsfeldom i rekao mu da treba znati koje su mu opcije u Iraku", izjavila je Condoleezza Rice u nedjelju na tv Fox News.

"15. rujna u Camp Davidu predsjednik je odlučio da će naš odgovor na atentate 11. rujna biti u Afganistanu", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Prije kraja studenoga 2001. stanje u Afganistanu se počelo smirivati i predsjednik je počeo razmišljati i onom što će trebati poduzeti kasnije".

Savjetnica je također rekla da nema govora o pregovorima s otmičarima u Iraku, ali je bila nejasna u pogledu mogućnosti razmjene zatvorenika.

U vezi šefa terorističke mreže Al-Qaide Condoleezza Rice je ustvrdila da će Sjedinjene Države ubiti Osamu bin Ladena.(Hina)xtm ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara