Rice Putinu: Pucnji na diplomatski konvoj u Iraku nisu bili namjerni

AMERIČKA savjetnica za državnu sigurnost Condoleezza Rice u ponedjeljak je Vladimiru Putinu kazala, da ako su američki vojnici pucali na ruski konvoj u Iraku, to ni u kojem slučaju nije bilo namjerno, rekao je novinarima američki dužnosnik želeći ostati anoniman.

"Rusima smo kazali kako to nije bilo namjerno", rekao je. Ruski veleposlanik u Bagdadu, Vladimir Titorenko, koji je u nedjelju lakše ozlijeđen u pucnjavi na konvoj kojim je zajedno s drugim djelatnicima veleposlanstva napuštao Bagdad, u ponedjeljak je izjavio kako su Amerikanci "hotimice" pucali na ruski konvoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rice je u nedjelju navečer stigla u Moskvu, a u ponedjeljak se u Kremlju zadržala u jednosatnom razgovoru s ruskim predsjednikom u čijoj su pratnji bili ministar vanjskih poslova Igor Ivanov i ministar obrane Sergej Ivanov.

"Savjetnica Rice istaknula je stalnu želju predsjednika Busha da se očuvaju dobri rusko-američki odnosi unatoč ozbiljnim nesuglasicama u pogledu Iraka", rekao je američki dužnosnik.

Osim optužbi veleposlanika Titorenka, tv-novinar koji je u nedjelju putovao s diplomatima, također je potvrdio da su pucnjevi došli s američke strane te da je ruski veleposlanik "za dlaku" izbjegao smrt, jer je jedan metak prošao tek nekoliko centimetara od njegove glave.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara