Riječka luka: natječaj za zakup prijepornog parkirališta

Luka "Rijeka" d.d. raspisala je natječaj za davanje u zakup parkirališta Delte, jednog od najvećih gradskih parkirališta s gotovo 10.000 četvornih metara u središtu Rijeke, iako su na tom prostoru nerazjašnjeni imovinskopravni odnosi.

Premda je raspisala natječaj za zakup, Luka nije u posjedu parkirališta Delte, što je u natječaju i naznačeno. Koncesiju za upravljanje tim parkiralištem riječka je gradska uprava dodijelila gradskom poduzeću "Rijekaprometu". Naime, Luka "Rijeka" podigla je prije nekoliko godina tužbu protiv grada zbog uzurpiranja posjeda na Delti, a riječki je Općinski sud ove godine presudio u korist gradske uprave te osporio tražbine Luke za izgubljenu dobit. No Luka je, također ove godine, od istog suda dobila vlasnički list za parkiralište na Delti te raspisala natječaj za njegov zakup.

Početna cijena zakupnine je tri milijuna kuna, a za najpovoljnijeg ponuditelja bit će izabran onaj tko ponudi najvišu zakupninu i plaćanje unaprijed. Ugovor o zakupu Luka će s najpovoljinim ponuditeljem sklopiti na 10 godina. Kako je navedeno u natječaju, plaćanje zakupnine počet će od dana stupanja u posjed nekretnine i dana sklapanja ugovora o zakupu. Rok za predaju ponuda je 21. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Direktor "Rijekaprometa" Nikola Modrić odbio je danas odgovoriti na upit o trajanju koncesije toga poduzeća i posjedu parkirališta.

Iz službe za odnose s javnošću riječke luke poručeno je, pak, da se na natječaj, ravnopravno s drugim ponuđačima, može javiti i "Rijekapromet".

(Hina) xhšup yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara