Riječka talijanska drama izuzetno zadovoljna nastupom na kazališnom festivalu u Italiji

RAVNATELJICA Talijanske drame HNK "Ivana pl. Zajca" u Rijeci, Laura Marchig, izrazila je zadovoljstvo nastupom ove kuće, s predstavom "La Vaccaria" A. B. Ruzzantea, na jednom od najznačajnijih kazališnih festivala u Italiji "Estate Tetrale Veronese".

Ravnateljica Marchig je na konferenciju za novinstvo istaknula da se predstavnici drugih talijanskih kazališnih festivala koji su gledali predstavu, izrazili veliko zanimanje za nju. Dodala je kako su kritike predstave u talijanskim medijima redom pozitivne, te da je gledateljstvo sve tri odigrane predstave primilo s oduševljenjem.

Ansambl Talijanske drame riječkog HNK, koji je bio nositelj ove predstave, njegova ravnateljica nazvala je "lancem povezivanja talijanske i hrvatske kulture".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U predstavi "La Vaccaria", koju je režirao ugledni talijanski redatelj Gianfranco de Bosio, sudjelovali su glumci Talijanske i Hrvatske drame te članovi zbora Opere riječkog HNK.

Na konferenciji za novinstvo novinarima su pokazani službeni materijali kazališnog festivala u Veroni, među kojima i programsku knjižicu-katalog predstave, plakate i letke, na kojima je istaknuto ime Talijanske drame uz HNK "Ivana pl. Zajca", čime su opovrgnuti navodi bivšeg ravnatelja Talijanske drame, Sandra Damianija, koji je tvrdio da je ime Talijanske drame riječkog HNK-a posve uklonjeno iz materijala veronskog festivala.

(Hina) xdsil ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara