Riječki pritvorenici i dalje odbijaju zatvorsku hranu

Polovica pritvorenika riječkog zatvora već četvrti dan odbija uzimati zatvorsku hranu jer je nezadovoljna radom riječkog Županijskog suda, doznaje se u Ministarstvu pravosuđa.

"Oko 70 pritvorenika riječkog zatvora i dalje odbija uzimati zatvorsku hranu jer smatraju da njihove slučajeve riječki Županijski sud presporo rješava te da su zbog toga predugo u pritvoru", kazao je Hini ravnatelj Uprave za zatvorski sustav Ivan Damjanović.

Predsjednik riječkog Županijskog suda Veljko Miškulin izvijestio je da je s nezadovoljnim pritvorenicima danas dulje od dva sata razgovarao predstavnik riječkog suda.

"Ni nakon tih razgovora nije potpuno jasno koje su njihove glavne pritužbe i zašto odbijaju zatvorsku hranu jer se jedni žale na madrace, drugi na hranu, a treći na duljinu pritvora", kazao je Miškulin, dodavši kako takvo ponašanje pritvorenika "zbunjuje i otežava rješavanje situacije". Kazao je da nezadovoljnici hranu trenutno kupuju u zatvorskoj kantini.

Objasnio je da većinu nezadovoljnih čine pritvorenici protiv kojih se već vode sudski postupci na riječkom sudu. Najveći dio njih optužen je teška kaznena djela, neki i za ubojstva, a većina za zlouporabu opojnih droga, odnosno trgovanje drogama, dodao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj Uprave za zatvorski sustav Ivan Damjanović kazao je, pak, da se pritvorenici nisu žalili na zatvorske uvjete.

"Dnevni život u zatvoru odvija se normalno i nikakvih zamjerki na uvjete u zatvoru i osoblja nismo primili", kazao je.

U riječkom zatvoru trenutno je 140 pritvorenika i zatvorenika. Damjanović priznaje da je to nešto više od optimalnog, s obzirom na kapacitete, no tvrdi da su pritvorenicima i zatvorenicima osigurana sva prava koja im pruža zakon.

(Hina) xso yso

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara