Riječki radnici otrovani plinom oporavljaju se

RADNICI tvrtke "Domeni" iz Matulja, braća Boško i Joško Pertinač, koji su jučer popodne, radeći u cjevovodu koji povezuje jezero Bajer i termoelektranu Tribalj, otrovani ugljičnim monoksidom, danas se osjećaju bolje i pri svijesti su, doznaje se s pulmološkog odjela riječke bolnice.

Ozlijeđeni radnici primaju propisanu terapiju, a u bolnici će ostati još nekoliko dana. Liječnici procjenjuju da, ako je trovanje uzrokovano samo ugljičnim monoksidom, ono, nakon liječenja, ne bi trebalo ostaviti posljedice na njihovo zdravlje.

Skupina radnika jučer je iz cjevovoda Hrvatske elektroprivrede, dugačkog 4,5 kilometara, izvlačila stari telefonski kabel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je u dijelu tunela nestalo kisika, nekolicini radnika je pozlilo. Svi su izvučeni i spašeni, a dvojica, koja su teže otrovana ugljičnim monoksidom, smještena su u riječku bolnicu.

Prema izvješću riječke policije, pri izvođenju radova u cjevovodu korišten je agregat za proizvodnju električne energije na benzinski pogon, a do zadržavanja ugljičnog monoksida u cjevovodu došlo je zbog neodgovarajućeg provjetravanja i odvođenja ispušnih plinova agregata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara