Riječki slikar osumnjičen za seksualno iskorištavanje maloljetnica

65-GODIŠNJI slikar Miomir Milošević osumnjičen je da je u svoj umjetnički atelje u Ulici Franje Čandeka 23a dovodio maloljetne djevojke koje su mu navodno pozirale, a policija sumnja da su bile i alkoholizirane i drogirane. Sumnja se i da je Milošević s jednom 16-godišnjakinjom spolno općio.

Pored 65-godišnjeg slikara, za nelegalne radnje s maloljetnicama sumnjiči se i 50-godišnji Adil Slomić koji je Miloševiću dovodio djevojke, za što mu je slikar plaćao između 20 i 50 kuna, piše Večernji list. Pod udarom istrage našle su se i dvije 20-godišnjakinje, Sanja Kosanović i Sara Hadžalić, osumnjičene da su Miloševićevim modelima nabavljale i nudile drogu.

Prema službenoj prijavi, Milošević ne samo da je djevojke potpuno razodjevene namještao u razne poze ističući intimne dijelove tijela radi fotografiraranja, već ih je prije fotosessiona alkoholizirao. Fotografije je navodno pokazivao osobama koje je dovodio u atelje te se opravdano sumnja da je mlade djevojke snimao za izradu fotografija pornografskog sadržaja.

Sumnja se da je jedna od djevojaka koje su pozirale slikaru pobjegla iz Odgojnog doma, što je Milošević znao, te je maloljetnici sugerirao da skrati kosu kako je policija ne bi prepoznala i vratila u dom. Osim toga, navodno joj je ponudio smještaj i boravak u ateljeu čime je pomogao u njenom skrivanju.

Milošević je navodno dopustio 20-godišnjakinjama i maloljetnim djevojkama, ali i nekim muškim osobama, konzumiranje droge u svom ateljeu, a navodno je riječ o kokainu, piše Novi list. Slikar se pak opravdava kako je moguće da su se maloljetnici drogirali, ali da on to nije vidio.

"Možda su šmrkali u toaletu." - rekao je slikar Večernjem listu.

Slikar i 20-godišnjakinje sve optužbe iz istražnog zahtjeva niječu, dok se 50-godišnji Slomić pozivu policije nije odazvao pravdajući se bolešću. Novi list piše kako je provjerom utvrđeno da njegovi navodi o bolesti nisu točni.

Milošević također tvrdi kako su mu djevojke dovodili lokalni dileri s kojima on nema nikakve veze, te se potpuno ograđuje od mogućih slučajeva drogiranja u njegovom ateljeu.

Foto: Večernji list

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara